Rose Longeren

Gepubliceerd op 14 december 2020 om 15:37

Veel mensen denken dat longeren even benen strekken is voor een paard, op de vrije dag of even voor het rijden de energie eruit. Longeren is zo veel meer maar je moet het kunnen en je paard moet snappen wat jij van hem verwacht.
 
Deze zomer zijn wij begonnen met het inrijden van Rose. We zijn begonnen met veel loswerken en het laten wennen aan onze stem, lichaamssignalen en het wijken voor druk. Nu dit er helemaal goed op zat konden we gaan beginnen met longeren. Met longeren kan je net iets meer dan met loswerken. Longeren is een stapje hoger in haar opleiding en kunnen dan ook echt werken aan haar bespiering en conditie.
 
Rose pakte het eigenlijk meteen heel goed op. Ze vond alleen de zweep een beetje vreemd. Het is toch een grote en lange zweep die je bij het longeren gebruikt. Tijdens liberty gebruik ik ook een zweep maar die is iets korter en daar is ze inmiddels wel aan gewend. Dus met de longeerzweep heb ik eerst wat vertrouwingsoefeningen gedaan en toen kon ik weer beter te werk gaan met het logeren.
 
Toen ze het longeren onder de knie had heb ik al vrij snel een hulpteugel erbij gepakt. Dit gebruik ik om haar te laten wennen aan druk in haar mond en dat ze al gaat lopen in de houding wat we van haar verwachten tijdens het rijden.
 
Iedere training doen we een stapje bij. We geven haar nog steeds genoeg rust, zodat ze kan herstellen van de training. Net als wij kunnen paarden namelijk ook spierpijn krijgen en hebben hier tijd voor nodig om te herstellen.
 
Ik wil altijd een beetje uitdaging in alles wat ik doe. Daarom heb ik een leuke longeer challenge met haar gedaan via WeAllRide.nl ik moest een filmpje doorsturen en deze word beoordeeld door een longeer expert. Ik ben heel benieuwt wat zij ervan gaat vinden.
 
Ook wil ik jullie leren wat nou logeren is en hoe dat dan moet. Ben jij benieuwd? Neem contact op voor meer info over onze longeercursus.
 
-kimberley-

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.