Mijn missie!

Gepubliceerd op 12 april 2021 om 15:28

Leuker leren paardrijden!

Mijn missie is iedereen op een leukere manier leren paardrijden. Dus niet alleen maar rondjes draven, achter elkaar aan en zonder doelen die je wilt en gaat behalen.

 

We zijn bezig met een doelen en voornuitgangen boek die jou helpt beter te worden in paardrijden.

 

Maar hoe kan je beter worden als je alleen maar rondjes achter elkaar rijden niet echt leuk vind. Maar lekker hard gaan op je pony, gek en serieus doen tegelijk, gezellige lessen maar vooral allemaal knappe moeilijke dingen uittesten. Dus over een sprongetje springen, een hekje openen, over een zeiltje of bruggetje, zijwaarts over een balk of achterwaarts door een grote L rijden. Als je iets moeilijks maar super leuk oefent kan je de makkelijke onderdelen die daarbij horen uiteindelijk ook super goed!

 

We leren altijd eerst draven in een rechte lijn maar een slalom is toch veel leuker of over balkjes is extra moeilijk maar als je dat kan kan je ook in een rechte lijn over de hoefslag draven. Dit zijn enkel voorbeelden en ik zeg niet dat achter elkaar aan rijden niet goed is maar waarom makkelijk als het ook leuker kan!

 

Mijn paarden en pony's zijn de beste leermeesters die ik ken. Stuk voor stuk hebben ze iets unieks.. Ik rij hun regelmatig ook zelf, alleen de kleine pony's natuurlijk niet.. Ik wil dat ze alles tot het hoge niveau goed blijven beheersen zodat ze het jullie ook kunnen blijven leren. Vaak zie ik aan hun wat ze dat uurtje nodig hebben zodat ze het niet saai vinden. Daarom ga ik meer met obstakels doen, de paarden en de ruiters uitdagen en hun grenzen te verlegen.

 

Met veel ruiters ben ik al bezig met wijken, schouderbinnenwaarts en travers. Iets wat een standaard “manege”paard soms niet kan of wilt.. Met verschillende oefeningen leer je de beweging volgen, hoe een paard denkt en leert en hoe je het juist uitvoert. Ik zeg heel enthousiast als je het goed doet maar zeg ook zeker als het beter kan! Alleen dan leer je wat je moet voelen en wanneer je het goed doet. Helaas is paardrijden niet net als een op afstandbestuurbare auto.. Als moet je zelf ontdekken en balanceren. Een beetje been, beetje begrenzen, een beetje gewicht verlegen en nog een beetje je hand optillen. Maar alles moet je zelf uitzoeken want het is altijd anders, bij ieder paard.

 

Lijkt het je leuk om op deze manier (veder) te leren paardrijden? Boek deze week een gratis proefles in en kom kennis maken op onze stal en met onze paarden en pony's!

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Marian Cullens
6 maanden geleden

Hoi Shannon, ik ben via Hanny van Es bij je terecht gekomen. Mijn dochter is bijna 16 en rijdt al 8 jaar paard. Ze is nu een half jaar gestopt omdat ze de lessen saai vindt en vanwege haar autisme vindt ze grote groepen lastig. Zou ze een keer een proefles mogen volgen? Vriendelijke groeten Marian Cullens