Column Podcast; kennis en levensverhalen

Gepubliceerd op 28 april 2021 om 20:53

~Kimberley Bol~

Tijdens het tandenpoetsen, hond uitlaten, eten koken en tijdens het reizen ben ik altijd wel aan het luisteren naar een podcast. Dit kan gaan over paarden, over ondernemen of over verhalen hoe het met mensen gaat in deze gekke Coronatijd, overal is er wel een interessante podcast over. Vaak laat ik me inspireren maar wat me vooral opvalt is dat mensen veel inside information geven over hun leven. Meestal zitten ze een podcast op te nemen met een goede kennis en dat levert toch echt wel de exclusieve verhalen op.

Zo was ik een podcast aan het luisteren op Spotify van HorseHeroes. Floor Schoenmakers van EHS Communications gaat in een persoonlijk gesprek met mensen uit de paarden wereld, dit zijn met ruiters in de sport tot ondernemers van de (sport)evenementen. De podcast met Bastiaan de Recht stuurde mijn zus, Shannon naar mij door. Shannon heeft de opleiding bij hem gevolgd, dus we volgen hem al een tijdje en ik heb zelf ook al een online cursus bij hem gevolg. Ik ging deze podcast luisteren tijdens het wandelen met de hond. Ik vond het zo inspirerend wat hij vertelde over zijn jeugd en opleiding, hoe hij in de paarden is gekomen, het eerbetoon van zijn eerste paard tot zijn dromen en toekomstplannen. 

Mijn zus die het basistraject van NCSAH bij Bastiaan de Recht heeft gevolgd wist een hele hoop dingen ook nog niet. Wat ik dus zo bijzonder vind is dat mensen echt meer open zijn in een podcast als ze geïnterviewd worden in hun eigen woonkamer met een persoon die ze al langer kennen. Het lijkt wel dat we zelf ook in die woonkamer zitten en voor deze persoon zitten om te luisteren naar hun persoonlijke verhalen.

Ik raad zeker aan om ook podcast te gaan luisteren. Je leert zo veel van de gesprekken van mensen, hun kennis en levensverhalen. Dit kan jou inspireren en naar een nieuw doel brengen! 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.