Rating: 3.5 sterren
4 stemmen

Reacties

Dagmar van Son
4 dagen geleden

Al jaren paardrijlessen gehad op manege’s. Zelfs op verschillende manege’s maar telkens maar geen uitdagingen. Alles was hetzelfde en werd er nooit goed gelet op wat je deed of fout deed.

Na een tijdje maar gestopt met lessen op een manege, eigen veulen gekocht waar ik nog niet op mag rijden, hierdoor mis ik het rijden toch wel en wil het rijden wel bijhouden zodat ik straks beter kan rijden.

Na een tijdje zoeken Equi-Fit gevonden, toevallig een bekende waar ik al mee samen had gereden bij mijn 1e manege.
Gelijk een bericht gestuurd en een les gepland, gelijk gekeken wat we konden verbeteren, wat ik wilde leren.

Al een paar lessen gehad en wat een groei al zeg ik het zelf, in deze paar lessen al serieus veel meer geleerd dan in al die jaren op de manege’s, elke week ga ik weer met super veel zin lessen, en aan het eind van elke les altijd weer blij om nieuwe dingen geleerd te hebben of dingen verbeterd te hebben en daar ook complimenten over te krijgen!

Equi-Fit is daarom zeker een aanrader als je meer uitdaging wilt en niet alleen maar rondjes hobbelen zoals op de manege!

In een woord GEWELDIG :)

Maike
3 maanden geleden

Voor ik bij Equi-fit kwam, had ik ongeveer 2 jaar geen lessen gevolgd. Op het moment dat ik een proefles nam, had ik net een jong paard gekocht. Ik merkte behoefte te hebben om weer even opgefrist te worden in het hoe en wat. En die heb ik gekregen! Mij paard is ondertussen 3 geworden, en we gaan lekker verder aan de slag met aan de hand, op de grond werken! Daarnaast neem ik af en toe een paardrijdles op 1 van de paarden, zodat het rijden in mijn lijf blijft. En mocht mijn paard oud genoeg zijn, ik zelf rijd technische er klaar voor ben!


Ik ken Shannon (en de rest van Equi-fit) al enorm lang. We zijn vroeger samen begonnen met paardrijden! Ik had alle verhalen door de jaren heen gevolgd, en heb gezien hoever ze gekomen zijn! De manier van rijden, en werken met de paarden spreekt mij erg aan. Ik zocht iemand die met mij en mijn paard eerst op de grond kan werken, om mij vervolgens te helpen met inrijden!

Equi-fit denkt erg met mij mee, en wij zijn nog hard bezig om naar het grotere doel toe te werken! Voor nu hebben wij al kleine doelen behaald, zoals de beginselen van het grondwerken, met verschillende lijnen en op verschillende manieren!

Er wordt goed met mij mee gekeken, mijn keuze wordt geaccepteerd. En we blijven goed kijken wat mijn paard aan kan! De paarden bij Equi-fit zijn stuk voor stuk hele fijne paarden. Ieder met een echt eigen karakter, maar dat maakt het onwijs leuk!

Na een les weet ik weer waar ik verder aan kan werken, en beetje bij beetje worden zowel mijn paard, als ik handiger in alles!

Ik hoop nog lang les te kunnen krijgen, en deel te zijn van het Equi-fit team ❤️

Mirte
3 maanden geleden

Ik heb mijn paard Berend voor recreatieve doeleinden en vind het daarbij belangrijk dat hij goed in zijn vel zit. In het verleden heb ik veel gedragsproblemen met hem gehad, waaronder losbreken als ik hem van de kudde weghaalde. Ik merkte de laatste jaren een verbetering in zijn gedrag, maar zowel hij als ik hadden sturing nodig om samen verder te groeien.

Bij Equi-fit staat Carbon, het volle broertje van Berend. Ik heb gezien hoe ver ze met hem zijn gekomen en nog altijd blijven ontwikkelen. Equi-fit leek mij daarom de juiste plek om met Berend te gaan lessen. Ik wilde graag dat er eens meegekeken werd naar wat Berend goed doet. Daarnaast had ik een aantal praktische dingen waar ik graag mee aan de slag wilde, zoals trailerladen, alleen op pad en weer wat meer vertrouwen in het rijden.
In de eerste lessen kreeg ik heel veel inzicht in hoe Berend manieren heeft geleerd om onder het werk uit te komen en hoe ik door dit gedrag heen kan komen. We hebben eraan gewerkt om in ontspanning te werken en ik heb een aantal signalen geleerd om duidelijker naar mijn paard te communiceren wat ik van hem verwacht.

Trailerladen, wat altijd een probleem is geweest, lukte binnen een half uur alsof dit nooit een probleem was geweest!

Tijdens de lessen wordt gekeken naar paard en mens. Ondersteund door verhalen van haar eigen ervaringen en haar kennis, brengt Shannon prettig over wat haar opvalt zonder een eigen mening op te dringen als enige waarheid. Ze geeft duidelijke oefeningen en aanwijzingen om samen verder te kunnen groeien en alles gaat altijd in goed overleg.

Het is te merken dat ze ervaring heeft in verschillende disciplines en met verschillende paarden en ruiters. Hierdoor kan ik sturing krijgen om samen met Berend te groeien, bekende technieken te verbeteren en nieuwe uitdagingen aan te gaan.

Daisy
6 maanden geleden

Heyy allenmaal ik ben Daisy ik ben 12 jaar.

Ik reed eerst op een stal in Dinteloord, maar het werkt daar voor mij te gevaarlijk dus ben ik opzoek gegaan naar een andere stal . Toen kwam ik bij Shannon uit door de leuke instructie week. We gingen kijken en ja hoor had het daar gelijk naar me zin . We gingen me eerste proefrit doen op Floris onze kleine boef, en ja naar de proefrit wou ik niet meer weg.

Ik heb bij Shannon nu zo veel al mogen leren wat ik in die anderen jaren gwn gemist heb.

In de les van mij en Shannon wordt er niet alleen maar gereden ook heb ik veel vertrouwen in Shannon en vertel ik ook altijd aan Shannon wat me dwars zit, Shannon geeft me dan goeien tips en ja hoor ik kan er weer tegen aan.


Ik lease nu Floor en rij hem 3 keer in de week op dinsdag hebben we springen en op donderdag vrij rijden en op zaterdag dressuur, en wat maak ik maar ook Floor goeden stappen. Dankjewel Shannon voor je goede steun en lessen, hoop op nog vele jaren bij jullie te mogen zijn .

Ilse van der Klis
6 maanden geleden

Ik heb jarenlang op een en dezelfde manege gereden, maar hier was de uitdaging er niet meer voor mij. Ik leerde niks nieuws meer, en de paarden konden mij ook niet verder helpen. Dus ging ik na 10 jaar wisselen van manege.

Toen ik bij Shannon terecht kwam en bij haar ging lessen, heb ik in zo’n korte tijd zoveel geleerd!
De meeste manege paarden zijn braaf, en doen hun rondje wel, maar Shannon haar paarden kunnen jou echt wat leren en laten doorgroeien.

Ik ben door Shannon enorm gegroeid in het rijden en in de kennis over de paarden. Shannon is een hele fijne instructrice, ze geeft op een positieve manier les. Ze zegt waar het op staat en is duidelijk. Als je iets goed doet laat ze dat goed merken, en als iets beter kan of niet goed gaat, zoeken we samen naar een oplossing waardoor het wel lukt.

Ik heb nooit spijt gehad van mijn keuze om naar Equi-fit en training te gaan!

Rowena de Laat
6 maanden geleden

Bij equi-fit instructie en training krijg je echt het gevoel dat er goed naar je geluisterd wordt. Tijdens de les wordt er niet alleen maar gereden maar leer je ook waarom je iets doet en hoe het paard in elkaar zit. Je denkt tijdens het rijden dus ook echt aan je paard. De paarden zelf zijn geen standaard manege paarden wat het erg leuk maakt, omdat je zo echt goed kan leren rijden, en zijn erg lief. Alle spullen waarmee je rijdt, zoals het tuig, of waarmee je borsteld zijn allemaal van goede kwaliteit. Naast de lessen worden er verschillende dingen georganiseerd zoals wedstrijden, instructieweken en een stal magazine.

Shannon Bol
6 maanden geleden

Hoi lieve mensen,

Hier kunnen jullie je ervaringen delen of gewoon een reactie plaatsen!

Groetjes Shannon

PS: als je niet je eigen email wilt gebruiken mag je info@equi-fit.nl invullen.

Reactie plaatsen