Onze lespaarden

Carbon, 13 jaar oud en een geweldige leermeester!

Mijn eerste eigen paard/veulen dat was Carbon, Wij kochten Carbon toen hij nog een veulentje was, hebben hem zelf beleerd en opgevoed. In dit traject heel veel geleerd, fouten gemaakt maar vooral trots hoe hij nu is ontwikkeld tot een goede, eerlijke en betrouwbare leermeester, en ook nog steeds voor mij. 

Met Carbon heb ik mijn instructeursopleiding gevolgd en dat was niet altijd even makkelijk maar zo veel van geleerd en nu wil ik jullie alles leren op dit geweldige paard. 

Bij Carbon is het heel belangrijk dat je een doel hebt en weet hoe je pad loopt. Hij kent alle oefeningen tot aan het hoge werk, ken jij al zijn "knopjes" en ben je doelgericht kan ook jij in de piaffe op hem rondrijden in de bak.  

Dit is mijn kleine vriend Floris, een 8 jarige topper. Samen met hem leren hoe een paard leert en denkt, een belangrijk onderdeel bij het paardrijden.

Een kinderpony voor wat grotere kinderen die lekker met pit durven te rijden want hij houd echt van uitdaging. Alles leren over grondwerk dan ben je bij hem ook aan het goede adres.

Deze lieve en zachte merrie is Luna.

Leer alles over communicatie van haar en ze zal je een fantastisch vertrouwd gevoel geven. Luna is een speciale kruising namelijk een tinker x appaloosa. Je kunt heerlijk zonder zadel rondrijden en aan je houding werken.

Dit is Puck de shetlander, onze kleinste monster. Hij leert de aller kleinste paardrijden. Hij is een stoere bink maar zoo lief voor iedereen. Mijn droom is om met hem te gaan mennen, dat lijkt me wel wat. En dan kan ik ook zeker de wat grotere kinderen leren mennen. 


Dit magische paard heet Faro. Faro is een 16 jarige mustang en woont samen met mijn zus Kimberley in Duitsland. Ze wonen op een stal waar ze al hun dromen uit gaan laten komen. 

Equi-fit begon bij Faro, samen met hem heb ik veel kinderen over hun angst geholpen, leren galopperen of laten zien wat een band is tussen mens en paard. In de zomer van 2020 hebben wij 2 shows gegeven met hoofdrolspeler Faro het goden paard. 

Faro kent veel vrijheidsdressuur kunstjes, je kan op neckrope op hem rijden en het is de grootste knuffelkont die er maar bestaat. Ik kan niet wachten tot hij weer terug komt uit Duitsland. 

Wild flower rose een geweldige merrie van 4 jaar oud.

Deze merrie heeft mij geleerd wat communicatie is. Een hele moeilijke start gehad omdat ze niet wist wat een halster was en netjes meelopen inhield. Nu kan in alles met haar en zijn we rustig bezig met het beleren van haar onder het zadel. En waarom het rustig moet bij haar is omdat ze alles zo snel oppakt en we anders bang zijn dat we over een maand alle oefeningen kennen tot aan Grandprix dat is natuurlijk iets te snel voor een jong paard. 

Rose is nog niet inzetbaar voor de lessen omdat ze erg gevoelig is op alles maar wie weet wat de toekomst gaat brengen. Eerst ga ik lekker met haar aan de slag en gaan jullie zeker meer van ons zien.